05 Май 2024

Вие сте тук

Доброволци се обединиха за телевизионния клип на „Часът на Земята”

15.02.2011

Кампанията призовава хората не само да угасят осветлението си за 60 минути, но и да направят първи стъпки към по-устойчив начин на живот след това

 Международната природозащитна организация WWF вече е готова с телевизионния клип за „Часът на Земята 2011” , който призовава хората по цял свят не само да изключат осветлението си за 60 минути на 26 март, събота от 20,30 ч., но и да направят първи малки стъпки към по-устойчив начин на живот след това.

 Идеята на клипа е да покаже замисъла на инициативата – да стимулира хората да пренесат философията за опазване на природата във всекидневния си живот и да се покаже колко много може да се постигне, когато обществото се обедини.

 Основното послание на клипа е за силата, която притежават множество хора, обединени от една идея. В клипа е използвано логото на „Часът на Земята” и знакът плюс след него, който символизира идеята хората не просто да угасят осветлението си за един час на 26 март, събота, от 20,30 ч., но и след това да направят първи стъпки да заживеят по-устойчиво, като например решат да използват велосипед за предвижване в града, да поставят енергоспестяващи крушки или да предпочетат продукти с по-малко опаковка.

 Концепцията на клипа е изработена в Чикаго на рекламната агенция „Лео Бърнет”. Той е заснет за 12 часа с екип от 33 души и около 100 доброволци в емблематичното филмово студио в Австралия, където са реализирани шедьоври като „Матрицата”, „Мулен Руж” и „Междузвездни войни”.

 „Часът на Земята” се разрастна неимоверно след своя старт през 2007 г. Ние бяхме завладени от силата на хората да се обединят и да изпратят послание само чрез едно просто действие като изгасване на светлините. Можете да си представите какво бихме постигнали, ако продължим напред”, каза Анди Ридли, който ръководи екипа на „Часът на Земята”.

 


 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed