23 Май 2024

Вие сте тук

Делян Добрев: Засега няма отлив на туристи от Израел

19.07.2012

 

 

Засега няма анулирани резервации и отлив на туристи от Израел или други държави. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, цитиран от пресцентъра на министерството.

 

Тази сутрин той се срещна в Слънчев бряг с израелски туристи, както и с туроператори.

 

В момента само в курорта Слънчев бряг има около 1000  израелски туристи. Днес се очакват още 12 полета от Израел. През миналата година за броят на израелските туристи беше 135 000, а тази година досегашните очаквания бяха за около 150 000 души, каза министърът.


Още 30 минути след атентата е осигурено засилено полицейско присъствие в хотелите, където почиват израелски туристи, посочи той.  Хотелиерите също са наели допълнителна охрана за сигурността на туристите. Летовниците се чувстват спокойни, допълни министърът.

 

Министърът  запозна почиващите с мерките, предприети за тяхната сигурност. Туристите са споделили, че се чувстват спокойни, както и че почивката им е харесала и биха се върнали отново догодина. Те благодариха за създадената добра организация и за доброто отношение на властите към тях. Министърът се срещна и с група туристи, която си заминаваше, защото е изтекъл срокът на тяхната почивка.


Срещите на министър Добрев с туристите се проведоха в хотелите „Глобус“, „Хризантема“ и „Лагуна“ в Слънчев бряг.  Делян Добрев помогна на израелски летовници, които са пристигнали и останали в  Слънчев бряг, да открият багажа си. Той коментира ситуацията пред журналист Елдад Бек от израелския вестник „Йедиот Ахронат“.

 

Министър Добрев се срещна и с туроператори и хотелиери в курорта Слънчев бряг. Той информира, че засега няма много заявки за прекратяване на резервации и отлив на туристи. В единичните случаи, когато това е станало, свободната база веднага е заемана от туристи от други държави. 

Добрев призова туроператорите да предоставят цялата необходима информация на туристите. На срещата представителе на туристическия бранш предложиха още във всеки автобус, превозващ израелски граждани да има лице, отговарящо за сигурността. Министър Добрев уточни, че това, което може да се направи, е да бъдат обучени туроператори, които да работят с израелски туристи.

 

След срещата в Слънчев бряг по-късно днес Делян Добрев ще се срещне с туроператори и хотелиери и на Северното Черноморие.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed