02 Май 2024

Вие сте тук

Данъчни с масови проверки в Банско по време на Световната купа

24.02.2011

Масови данъчни проверки ще съпътстват Световната купа по ски в Банско, съобщиха от Националната агенция по приходите /НАП/.
От 25 до 27 февруари, 12 екипа инспектори от столичната НАП ще проверяват за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки, паркинги и други търговски обекти в курорта. Инспекторите ще следят и за истинността на билетите за състезанията, както и за отчитането на приходите от тях. Ще се проверява още дали заетите в заведенията и търговските обекти се осигуряват върху реалните си заплати, както и дали са внесени дължимите по закон осигурителни вноски.
От началото на зимния сезон инспекторите на столичната НАП са извършили 170 проверки в два от зимните курорти - Боровец и Банско. Съставени са 44 акта за установени нарушения.
Укриване на реалния оборот, липса на контролни ленти, липса на документи на фискалните устройства, неподадени данни към НАП за наетите служители и неплатени осигуровки за тях отново са сред преобладаващите нарушения, констатирани в проверените обекти.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed