28 Апр. 2024

Вие сте тук

Гърция търси тайни клиенти, които да се борят с укриването на данъци

08.03.2015

Предложението на Гърция да използва "инспектори непрофесионалисти", в това число "студенти, домакини и дори туристи" в борбата с укриването на данъци предизвика масови подигравки с правителството от страна на политическите опоненти и в интернет, съобщи АП.


Предложението е една от седемте реформи, описани в приложение към писмо, изпратено от финансовия министър Янис Варуфакис до холандския му колега Йерун Дейселблум, който е и председател на Еврогрупата.

 

Предложенията за реформи ще бъдат обсъдени на среща на Еврогрупата в Брюксел в понеделник.


Гърция ще наеме армия от нещатни данъчни инспектори под прикритие, които ще включват туристи и студенти, за да разкрива данъчни измами, съобщи ДПА вчера, като цитира предложението на финансовия министър Янис Варуфакис.
Варуфакис е предложил наемане на "голям брой непрофесионални инспектори, снабдени с техника за аудио и видео записи". Според него информацията, която ще съберат тези хора, ще има правна стойност и ще бъде обработвана от редовни данъчни служители.


Информацията, че има хиляди обикновено изглеждащи хора, които имат записващи устройства в полза на данъчните власти, е в състояние да промени отношението много бързо, разпространявайки усещането за справедливост сред обществото и пораждайки нова култура за плащане на данъци, посочва в писмото до Дейселблум гръцкият финансов министър.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed