03 Май 2024

Вие сте тук

Гърция, Турция, България и Испания - предпочитани дестинации за румънците през 2011

23.12.2011

 
Черноморското крайбрежие беше и през 2011 г. най-търсената дестинация от румънските туристи, пишат днес вестниците "Капитал" и "Евениментул зилей" в анализ и ретроспекция на туристическия сектор в Румъния през изтичащата 2011 г.

Периодът на престой обаче бе намален на фона на икономиите, предизвикани от икономическата ситуация в страната, пише "Евениментул зилей", като се позовава на анализ на Националната асоциация на туристическите агенции (НАТА) в Румъния. В. "Капитал" допълва, че през първите девет месеца на годината самата Румъния е привлякла 12,6% повече чуждестранни туристи в сравнение с миналата година. Председателката на НАТА Корина Мартин посочва пред "Капитал", че въпреки това увеличение делът на чуждестранните туристи в Румъния спрямо общия брой туристи в страната е най-нисък на равнище ЕС. "Евениментул зилей" отбелязва, че чуждестранните туристи, които посещават Румъния, проявяват интерес най-вече към културни обиколки, балнеолечебен туризъм, Делтата на река Дунав, круизи в Черно море.

Румънците, които предпочитат да почиват в чужбина, и през 2011 г. са се насочили към превърналите се вече в традиционни дестинации - Гърция, Турция, България и Испания, сочат данните на НАТА, цитирани от "Евениментул зилей".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed