03 Май 2024

Вие сте тук

Гръцките хотелиери предупреждават, че безредиците могат да отблъснат туристите

30.06.2011

Гръцката Асоциация на хотелиерите призова полицията, профсъюзите и демонстрантите към въздържаност, предупреждавайки, че насилието може да засегне резервациите за туристическия сезон, съобщи Асошиейтед прес.

"Отново светът вижда по телевизията кадри (на безредиците), които биха накарали и най-твърдо решения посетител да се откаже от пътуването до нашата страна", се посочва в съобщение на асоциацията.

Председателят на Асоциацията на гръцкия туристически бизнес Андреас Андреадис обаче заяви за АП, че не вярва безредиците да имат траен ефект върху като цяло добрата година за гръцката туристическа индустрия.

"Имаше лек спад в резервациите, основно за Атина, за последните четири-пет дни, но нещата вероятно ще се нормализират", казва той. "Продължаваме да очакваме 10-процентно увеличение на туристическите резервации през тази година в сравнение с 2010 г.".

Сблъсъци продължават втори пореден ден пред парламента в Атина. Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти, които се опитаха да блокират сградата.

Търговските асоциации заявиха, че 50 заведения за бързо хранене, кафенета и магазини в района около парламента са били повредени. Туристи и други гости са били евакуирани от хотел в центъра на Атина.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed