03 Май 2024

Вие сте тук

Във Великобритания е забранена ТВ реклама на шунка

25.10.2012

Във Великобритания избухна скандал във връзка с телевизионна реклама на шунка, в която са заснети няколко десетки голи статисти. Като видели рекламата, някои от зрителите се оплакали, че са скандализирани от вида на голи мъже и жени на екрана, още повече, че рекламата се гледа и от деца.

 

Регулаторът в сферата на рекламата не се съгласил с аудиторията, но открил друго основание да забрани рекламата. Причината е, че в нея се твърди, че продуктът е британски, но всъщност бил произведен в Ирландия, съобщава Управлението по стандартите в рекламата на сайта си.  

 

Рекламата, която предизвика шумотевица във Великобритания, представлява видеоклип, в който гол мъж върви по една ливада и възпява шунка, създадена според изискванията на природата. Той среща по пътя си други голи хора, но джендерните им белези са прикрити.  Идеята на рекламата в стил „ню“ е да подчертае, че става въпрос за натурален продукт. Посланието завършва с думите: “Изключителен британски продукт, произведен от 100% натурални съставки“.

 

Точно това твърдение става причина за забрана на рекламата, защото комисията установява, че продуктът всъщност се произвежда в ирландския град Шилейл, пишеThe Irish Independent.

 

Общо в комисията са постъпили 371 жалби, в повечето от които зрителите се оплакват от голотата на актьорите. Едва в пет от тях става въпрос за позвеждащото твърдение, което кара жителите на Острова да вярват, че шунката е британска.

 



 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed