20 Апр. 2024

Вие сте тук

Великденски базар на книгата отваря врати в рамките на международното изложение „Културен туризъм“

06.04.2016

 

Двадесет и една издателски къщи представят свои книги  по време на „Великденския базар на книгата“. Той ще се  проведе във Велико Търново в рамките на  ХІІІ Международното изложение „Културен туризъм“ (14-17 април 2016 г.) „Великденският базар на книгата“ се организира от Община Велико Търново съвместно с Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ и привлича интереса на всички авторитетни книгоиздатели. В рамките на форума ще бъдат представени пред публика редица интересни заглавия, а във великотърновските училища ще се проведе „Маратон на четенето“.

 

Вече трета поредна година Международното изложение отделя и специално внимание на издания, свързани с теорията и практиката на туристическитедейности, пътеводители, рекламно-информационни издания, он-лайн базирани издания, които се състезават за награди в  Националния конкурс „Чети и пътувай”.

 

В дните на изложението се представят най-добрите дестинации за културен туризъм у нас. До момента участие със самостоятелни щандове са заявили 25 общини от цялата страна. В навечерието на майските празници, абитуриентските балове и броени месеци преди лятната ваканция, във Велико Търново ще бъдат представени най-атрактивните оферти за смислен отдих.

 

Филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности мерят сили в 13-то издание на Международния фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа”.

 

По традиция по време на Международното изложение „Културен туризъм“ ще се състои и Годишната среща на кметовете на общини по актуални въпроси, свързани с развитието на туризма. В работата на форума и тази година участие ще вземе министъра на туризма Николина Ангелкова.

 

Съвместно с експерти от Министерството на културата и чуждестранни специалисти ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с опазването на старинните сгради, които оформят облика на най-посещаваните дестинации за културен туризъм.

 

Специално внимание в дискусионната програма на изложението ще бъде отделено на възможностите за финансиране на проекти, свързани с туризма, които ще бъдат финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“

 

Международно туристическо изложение „Културен туризъм” се провежда от 14 до 17 април 2016 г. Форумът е съвместен проект на Община Велико Търново, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

 

 

Предварителната програмата на изложението вече е публикувана в интернет:

www.velikoturnovo.info

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed