17 Май 2024

Вие сте тук

Българска парфюмерия и козметика се представя на изложение в САЩ

07.03.2012

Българска козметика, парфюмерия и етерични масла ще представят компании в търговска мисия до Анахайм, САЩ, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Агенцията е организатор на мисията, която ще се състои от 8 до 13 март 2012 г.

 

В делегацията са включени представители на 11 предприятия от Стара Загора, Пловдив, София, Панагюрище и Смолян.

 

Програмата на търговската мисия предвижда посещение на специализирано изложение за биопродукти, органични храни, хранителни добавки и натурална козметика Natural Products Expo West и провеждане на двустранни срещи.

 

Провеждането на търговски мисии в чужбина е един от инструментите, които ИАНМСП използва в дейността си по развитието на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия. Те предоставят възможност за осъществяване на преки контакти между български предприятия с потенциални чуждестранни партньори, насърчаване на производствено коопериране и сключване на обвързани сделки, поясняват от агенцията.


Участиниците в търговските мисии в чужбина се запознават на място със специфичните изисквания за отделните стокови групи, научават как да адаптират българските продукти към съответния пазар, запознават се с добри производствени и търговски практики, създават бизнес партньорства и опознават специфични начини за промотиране на българските стоки, което в крайна сметка води до увеличаване обема на българския износ за приоритетни чуждестранни пазари.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed