03 Май 2024

Вие сте тук

България ще има туристически представител в Москва

22.08.2011

Конкурс за избор на представител на България по туризма към мисията в Москва обяви Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Кандидатите трябва да имат образование магистър в социалните, стопанските, правните и техническите науки или в сектора на отбраната и сигурността. От тях се изисква още да имат поне 6 години професионален опит, 4 от които в сферата на външноикономическите отношения, както и отлично владеене на руски език. 

Конкурсът ще бъде проведен на два етапа - първоначален подбор по документи и събеседване с допуснатите на следваща фаза кандидати.

Туристическият аташе на България в Москва ще бъде първият задграничен представител на сектора. Очаква се такъв да бъде назначен и на другия ключов пазар за бранша - Германия, като все още не е ясно кога ще бъде обявен конкурс за подбор.

Туристическият бранш е вторият, който ще има специализирани аташета в чужбина извън търговските. Такива вече има за селското стопанство в Париж и Брюксел, където постовете бяха заети съответно от бившия PR на агроминистерството Веселина Евдокимова и от уволнения директор на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. И двамата бяха избрани без конкурс. Ведомството на Мирослав Найденов планира да изпрати и аташета в Берлин и Москва.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed