05 Май 2024

Вие сте тук

България с нов туристически сайт

27.09.2011

В Световния ден на туризма ресорното министерство представи напълно обновена версия на националния туристически сайт www.bulgariatravel.org.   Порталът е финансиран от оперативна програма „Регионално развитие" и струва 1,4654 млн. лв. без ДДС.

Националният туристически сайт се поддържа на 9 езика, предлага множество мултимедийни приложения, разказва за над 400 туристически обекта и представя девет вида туризъм в страната като морски, планински, СПА, културен и селски.

По него в продължение на 7 месеца са се трудили 115 експерти. На база проведена обществена поръчка стойността на сайта е 1,454 млн. лв., които се финансират от ОП „Регионално развитие". Поддръжката му е включена за една година напред. Сайтът се администрира денонощно, каза ресорният заместник-министър Иво Маринов.

Освен за изработката и поддържането на сайта, пари ще се дадат и за рекламирането му в социалните мрежи и интернет търсачките като Google и Yahoo, обясни Иво Маринов. Прогнозната цена е за близо 3,5 млн. лв., но според Маринов популяризирането на сайта няма да струва повече от 2 млн. лв.

Освен по европейските програми и от държавния бюджет се отделят суми за популяризирането на България като туристическа дестинация.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed