28 Апр. 2024

Вие сте тук

България се представя на туристическите изложения в Истанбул и Прага

08.02.2012

 България ще участва с рекламни щандове на международните туристически изложения в Истанбул и Прага, които ще се проведат от 9 до 12 февруари 2012 г., съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, организатор на българското участие.


 

Борсата в Турция се открива за 16-и път в изложбения център на Истанбул. Тази година България ще се представи с информационен щанд с площ от 72 кв.м. В него се включват седем общински и частни туристически компании. Експото е предназначено и за масова публика, и за професионалисти.


Българският шанд на най-голямото туристическо изложение в Чехия Holiday World е с площ 60 кв.м. В него участват три общински и частни туристически фирми. Експото в чешката столица е водещото събитие в бранша в Централна Европа за имиджово представяне на дестинации. Тази година е 18-ото му издание. Паралелно с него се провеждат и други две експозиции - Top Gastro и Golf World Prague.


 

През 2011 г. България е била посетена от 184 835 туристи от Турция. Южната съседка заема 9-о място в класацията за визити на чужденци в България с цел туризъм.


През 2011 г. в страната ни са пребивавали 156 067 чешки туристи, което е спад от около 6% спрямо 2010 г. По пътувания на чешки туристи за морски почивки България е сред 5-те предпочитани дестинации след Хърватска, Италия, Испания и Гърция. За последните 8 години броят на туристите от Чехия у нас се е увеличил два пъти. Те се интересуват предимно от морски ваканции, екотуризъм, културно-познавателни обиколки и ски туризъм.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed