04 Май 2024

Вие сте тук

България се представя като атрактивна дестинация за традиционен и алтернативен туризъм на MITT в Москва

20.03.2012

Над 40 специализирани фирми, туроператори и агенции, браншови организации и общини ще участват на националния щанд на България на международното туристическо изложение MITT в Москва, което ще се проведе от 21 до 24 март 2012 г. На щанда с площ 552 кв м ще бъдат представени  разнообразни оферти за лятна и зимна почивка, опознавателни маршрути за древната култура по нашите земи, варианти за почивка с балнео- и СПА процедури и др. Един от акцентите са възможностите на България като динамична дестинация за качествен туристически продукт на разумни цени, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което е организатор на българското участие. 

 

В рамките на MITT ще се проведе третият международен конгрес за медицински и здравен туризъм  - най-големият форум с тази насоченост в Русия. За първи път тази година в него се включат най-големите руски застрахователни компании. България ще представи на него разнообразните си възможности за лечебен туризъм.


В анимационната програма на нашия щанд е включено участие на художника Павел Митков, който ще демонстрира таланта си върху три скулптури-яйца в цветовете на националното ни знаме. На едното от тях ще бъде изобразен Несебър - "градът на църквите".


MITT е най-голямото руско туристическо изложение, което през тази година има своето 19-о издание. Русия е един от целевите генериращи пазари за нашата страна. България е посетена от над 455 000 руски туристи през 2011 г., което е ръст от 20,3% спрямо 2010 г.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed