04 Май 2024

Вие сте тук

България открива в Русия още пет визови центъра

05.04.2012

 За новия сезон България отваря в Русия пет нови визови центъра в очакване на голям наплив на руски туристи. Това е заявил в Москва консулът в посолството ни в Русия Ангел Георгиев.

 

На 27 април започва работа визовият център в Сочи, през май структури на консулството ще отворят врати в Уфа и Иркутск, а през юни – Хабаровск и Владивосток. От 1 април вече работи визовият център в Калининград.

 

В момента страната ни разполага с 11 визови центъра в Русия – Москва, Санкт Петербург, Новосибирск, Екатеринбург, Казан, Ростов на Дон, Нижни Новгород, Самара, Краснодар и Красноярск. С  откриването на нови визови центрове броят им ще достигне16. Това ще даде възможност България да бъде представена във всички региони, е заявил Ангел Георгиев, цитиран от RATA news. Според него това ще спомогне да се ускори процедурата по издаване на визи и да се увеличи допълнително броят на руските туристи в България. За пръв път във визовия център в Москва ще работят руски граждани. Още през май новите служители ще започнат работата си. г.

 

През 2011 българското консулство е издало 350 хил. визи за руски граждани, което е два пъти повече, отколкото през 2009 г. Планираният ръст на туристопотока тази година се очаква да бъде постигнат за сметка на притежателите на шенгенски визи. От 27 януари т.г.  руските граждани, които ги притежават, могат да влизат в България, без да кандидатстват и за национални визи. Увеличен е и броят на полетите до Варна и Бургас, поради което не е изключено цената на пакетите да спадне, е заявил консулът.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed