19 Апр. 2024

Вие сте тук

България и Македонияс общи оферти към туристи от трети страни

03.02.2016

България и Македония ще привличат съвместно туристи от трети страни. Това стана известно след днешната среща на македонския министър на икономиката Беким Незири и българския министър на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в Скопие, предаде агенция МИА.

 

Формирани са три смесени работни групи, които до 15 дни трябва да направят конкретни предложения за съвместни атрактивни туристически оферти. Ще поканим и другите съседи в района да се присъединят към общия ни продукт, каза министър Ангелкова.

 

Миналата година 25 000 български туристи са посетили Македония, а в България са пристигнали 470 000 македонци. Броят на българските туристи в Македония постоянно се увеличава през последните три години, но е много малък в сравнение с броя на македонските туристи, посетили България. Търсим начини този брой да бъде увеличен, каза министър Незири след срещата.

 

Министрите разговаряха за подготвянето на качествени туристически услуги, които да привлекат туристи от трети страни. На срещата присъстваха кметове на туристически най-атрактивните общини в Македония и представители на туристическия бизнес, както и кметовете на Сандански, Смолян, Благоевград, Чепеларе и Банско.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed