21 Май 2024

Вие сте тук

България е интересна за тайванските туристи

19.02.2012

България представлява интерес за туристи от Тайван. Това стана известно по време на среща в края на миналата седмица между Председателят на БТПП Цветан Симеонов и представители на дипломатическия офис на Тайпе в Гърция, отговарящ за България, съобщиха от търговската палата.

На среща с Агнес Хуа-ю Чен, представител и Си Джей Ло, икономически директор в представителството, бяха обсъдени идеи за по-тясно икономическо сътрудничество.

Гостите информираха за две предстоящи посещения в София на бизнесмени от Тайван през май и юни тази година. От страна на тайвански фирми има интерес за сътрудничество в областите на възобновяемите енергийни източници – фотоволтаични системи, хранително-вкусова промишленост, туризъм.

В Тайван има интерес към български хранителни продукти – кисело мляко, сирене, вина. Това е област, недостатъчно развита към момента, посочиха представителите на Тайван.

Сътрудничество между България и Тайван може да има и по отношение на посещения на тайвански граждани с цел туризъм. От януари 2001 г., когато влизането на тайвански жители в страни от Шенген се осъществява без виза, пътуванията им са се увеличили с 40%. Културният и зимният туризъм в България имат потенциал да привлекат туристи от Тайван, стана известно на срещата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed