02 Май 2024

Вие сте тук

Бизнесът в Рияд иска редовна въздушна линия с България

21.02.2011

THExperts

 Желанието за откриване на директна въздушна линия между Саудитска Арабия и България бе един от акцентите в изказването на генералния секретар на Съвета на саудитските бизнес камари д.р Палад Салех ал-Султан по време на срещата му днес с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщиха от икономическото министерство. Министърът е на посещение в Рияд за участие в Международния енергиен форум, който ще отбележи 20-годишния диалог между страните производителки и страните потребителки на петрол.

Министър Трайков запозна домакините си с условията за инвестиции в България, както и с възможностите на страната да изнася качествена продукция в областта на фармацевтичната промишленост, електротехниката, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и други.

В рамките на посещението си в Рияд вчера министър Трайков се срещна с Н.Кр.В. принц Ал-Уалид Бин Талал Бин Абдул Азис Ал-Сауд - един от най-богатите и влиятелни хора в света, член на саудитското кралско семейство. Двамата обсъдиха икономическата ситуация в света, развитието на енергийния пазар и потенциала на България като инвестиционна и туристическа дестинация. В програмата на министър Трайков са предвидении и срещи с министъра на петрола и минералните ресурси на Саудитска Арабия Али ал-Наими и министъра на търговията и индустрията Абдула Ахмед Зайнал Риза.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed