21 Май 2024

Вие сте тук

Белград изключва декоративното си осветление заради икономии

10.02.2012

Управлението за енергетика на град Белград ще изключи декоративното осветление на всички мостове, сгради и обекти, които се снабдяват с енергия от мрежата за улично осветление в центъра на Белград и в квартал Нови Белград, предаде ТАНЮГ.

Градската администрация е изпратила писма на всички останали учреждения и институции, чиито сгради имат декоративно осветление, но са извън общинската мрежа, с които нарежда то да бъде незабавно изключено.

Освен това за икономия на електроенергия в периода на изключително ниските температури енергийната система ще бъде допълнително защитена и с по-късно включване на уличното осветление.Вместо в 16,45 уличните лампи ще се палят в 17,30 ч. и вместо в 6,30 ще се изключват в 4,30 часа.
Тези мерки, целящи икономия и рационално ползване на електроенергията в Белград, ще бъдат в сила до отменянето на препоръчаните от правителството мерки за икономия.

Сърбия предупреди за възможен срив на енергийната й система, тъй като рекордното потребление доведе електрическата мрежа до ръба на техническите й възможности.

Страната трябва да намали потреблението си с 10 процента, за да избегне проблеми и евентуален срив на енергийната система.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed