28 Апр. 2024

Вие сте тук

Без нарушения в над 70 хотела, предлагащи „ол инклузив“

04.09.2012

Няма сериозни нарушения в  71 хотела по морето, предлагащи „ол инклузив“ и проверени през август от инспекторите от от Българската агенция по безопасност на храните.

 

Общо 4505 проверки през изминалата седмица са извършили инспектори в цялата страна, от които  185 са на обекти по морските ни курорти, съобщават от агенцията.  Не са установени несъответствия по сградов фонд и оборудване на кухните, капацитета на търговската зала и предлагания асортимент в обекта, както и необходимо пространство за работа и професионално оборудване, гарантиращо съхранението и приготвянето на храните по безопасен начин, уточняват от БАБХ.

 

Инспекторите към БАБХ са извършили 4320 проверки за седмица. В резултат на проверките са издадени 245 предписания, съставени са 82 акта за установяване на административно нарушение, възбранени и бракувани са 90 килограма хранителни продукти, 60 литра бира, 1972 килограма маслини с пропуск в етикетировката, които ще могат да бъдат продавани след отстраняването на несъответствието. Три обекта са с наложена мярка за временно преустановяване на дейността. Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на храните.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed