27 Апр. 2024

Вие сте тук

Банско – почти 100% пълно за студентските празници

20.11.2012

Легловата база в Банско е проданена почти на сто процента за студентските празници, научи THExperts след срещи с хотелиери в планинския курорт. Добре вървят записванията и за коледните и новогодишните празници, като интересът от страна на българските туристи е голям. Българите преоткриват Банско, е общото мнение на хотелиерите в града.

 

Основните проблеми обаче остават същите – нелоялната конкуренция както от страна на апартхотелите, които продават базата си без да са категоризирани, така и дъмпинговите цени на някои хотели. Според хотелиерите в града проблемът не е в ниските цени, които предлагат колегите им, а в ниското качество на туристиеческия продукт, който вреди на имиджа на целия курорт. Ниските цени се постигат с големи компромиси както по отношение на храненето, така и по отношение на хигиената, сервиза и други услуги, включени в цената на нощувката, което води до негативни отзиви на чуждестранните туристи.

 

След случаите на хранителни отравяния на деца по време на зелено училище в един от хотелите в града, както и на македонски туристки в друг хотел в Банско в навечерието на зимния сезон Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград проведе срещи със собствениците на хотели и заведения за обществено хранене в общините Банско и Разлог. Целта на инициативата бе да се обсъдят въпроси, свързани с работата на заведенията за обществено хранене и ресторантите, за да не се допускат  на хранителни инциденти.

 

„Превенцията е нашата основна цел“, подчерта директорът на ОДБХ- Благоевград д-р Михаил Бащавелов.  Акцент в проверките през тази година ще бъдат и временните търговски обекти в курортните комплекси, които работят само през интензивния туристически сезон и твърде често сменят собствениците си. На срещите присъстваха кметът на Банско Георги Икономов и зам.-кметът по социалните дейности на община Разлог инж. Венцислав Гърменов.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed