05 Май 2024

Вие сте тук

Банско събра професионалисти и любители на колоезденето и бягането

14.06.2012

 

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше един от генералните спонсори на годишното състезание „Pirin Run 2012” , съобщиха от хотела.


Събитието беше част от календара на Българска Федерация Лека Атлетика и първи етап от веригата “Salomon Challenge” за скоростно изкачване на най- високите върхове в българските планини. Стартът беше масов с участието на 62  бегачи и 21 колоездачи, които стартираха в 10 часа, на 10 юни пред Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Състезанието беше отделно за бегачи и колоездачи, с дължина от 13 км. Финалът за колоездачите беше пред хижа Вихрен, а за бегачите на връх Вихрен.

 

Организатори бяха Община Банско, Българска Федерация Лека Атлетика и Сдружение Маратон. Освен професионалните състезатели, всички любители на планината имаха възможност да участват в състезанието.


Петзвездната перла на Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, беше ключово място за всички участници и журналисти. Специална сцена беше построена за събитието близо до лоби бара на хотела, където на 10 юни с много музика и забавления се състоя и церемонията по награждаване на победителите. Призъорите бяха наградени от генералния спонсор Salomon с парична награда. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско награди победителите с лично поднесени от генералният мениджър Орландо Стефани 4 ваучера за уикенд за двама. Победител при мъжкото бягане отново е Шабан Мустафа, при жените Милка Михайлова, а при колоездачите победители станаха Фъодор Драголов и Анелия Карагъозян.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed