18 Май 2024

Вие сте тук

Андонис Ортодоксу: Досега не е имало проблеми със сигурността на израелските туристи

19.07.2012

Взривеният автобус на фирмата "Старбус" е превозвал туристи на варненския туроператор "Ортанна", който е част от базираната в Кипър Orhodoxou Travel & Tours ООД, съобщи Дарик нюз. Компанията е специализирана в посрещането и обслужването на чуждестранни туристи в България. Основана е през 1995 година, а неин собственик е кипърският гражданин Андонис Ортодоксу. Компанията е част от Асоциацията на кипърските туристически агенции и лицензирана от Кипърската туристическа организация. Седалището е в кипърския град Ларнака, а у нас фирмата има три офиса.


В печата днес се появи информация, че час преди атентата в един от офисите на фирмата е получен сигнал, че израелските туристи ще бъдат посрещани с бомби. До момента информацията  не е потвърдена.


Собственикът на кипърската фирма Андонис Ортодоксу заяви пред Дарик, че  работи с израелския туроператор Кавей Хуфша ("Ваканционни линии") от поне 6-7 години и досега не е имало проблеми със сигурността.  Според него в Кипър проверките се извършват на летището и са еднакви за всички полети.


Само преди дни в Кипър бе арестуван 24-годишен ливанец с шведски паспорт, свързан с поддържаната от Иран групировка Хизбула, по подозрение, че е подготвял нападение срещу израелски туристи. Местните медии твърдят, че пред следователите задържаният е признал, че първоначалната му цел е била атентат срещу израелското посолство в кипърската столица Никозия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed