18 Апр. 2024

Вие сте тук

Американски бизнесмен ще купува хотели в Хърватия

11.02.2015

Бившият изпълнителен директор на американската компания Кока Кола ентърпрайзис Джон Алм планира да купи хотел на хърватския остров Крк, чиято оценка варира между 15 и 20 милиона евро, а вече е откупил и проект за строителство на пристанище и хотел на остров Корчула, съобщи хърватският печат.


Посочва се, че хотелът на остров Крк е в много лошо финансово състояние. Негов собственик е хърватският бизнесмен Мариян Филипович, известен като "Благодетелят", който през 2012 г. обеща да подари своя фирма на работниците и получи за това награда от президента Иво Йосипович. Дарението обаче остана само на думи, а миналата година Филипович дори престана да плаща заплати на работниците и оттогава те стачкуват.


Алм, потенциален инвеститор и "спасител" на Филипович, досега не се е появявал в Хърватия, но е ангажирал двама консултанти. Американският бизнесмен има дългогодишна кариера като шеф на големи корпорации - той е бивш изпълнителен директор на Кока Кола, а сега - член на борда на директорите на корпорация Кимбърли-Кларк, която продава продукти за лична хигиена. Той е основател и на благотворителната фондация Алм, която е инвестирала десетки милиони долари в програма за социално слаби деца от Лос Анджелис.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed