19 Май 2024

Вие сте тук

АБТТА e за прекратяване на отложеното плащане за издадени самолетни билети

03.03.2011

THExperts

Две вътрешни работни групи на АБТТА ще се търсят възможности да бъдат защитени финансовите интереси на агентите, продаващи самолетни билети в условията на продължаващата икономическа нестабилност, тежка междуфирмена задължнялост и неконкурентно поведение на авиокомпаниите, опериращи на българския пазар. Това съобщиха от асоциацията след приключилото на 1 март редовно годишно Общо събрание на организацията.

С особена активност протече дискусията относно предприетите действия за защита интересите на членовете на сдружението и постигнатите резултати в сектора на обществените поръчки за доставка на самолетни билети. На нея се обсъждаха възможности за компенсирани последствията от неефективността на изискваната конкурсна документация и некомпетентното външно експертно участие във ведомствената комисия на Министерство на Финансите. Това ще бъде една от основните задачи в програмата на Комисия Авиация през 2011 г., посочиха от АБТТА.

Участниците в Общото Събрание обсъдиха план за действие за прекратяване на практиката на отложено плащане на издадени самолетни билети, която е в нарушение на действащите ИАТА правила, се посочва в съобщението.

Годишният форум на АБТТА направи и някои предложения по проекта на новия Закон за туризма и препоръча да се допълни позицията на Асоциацията с текстове за регулиране на електронния туристически бизнес, регистрационно разграничение на дейностите по входящ и изходящ туризъм и подобряване покритието на професионалната отговорност на туроператора.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed