22 Юли 2018

Вие сте тук

НАП е издала над 100 заповеди за запечатване на обекти по Северното Черноморие

От началото на юли от НАП-Варна са издадени 100 заповеди за запечатване на различни туристически обекти по Северното Черноморие, съобщи днес, цитирана от БТА, Ваня Димитрова, началник на дирекция "Контрол" в агенцията. По думите й повече от половината разпореждания са изпълнени. За останалите е сезирана прокуратурата, тъй като собствениците са пререгистрирали обектите си.


Проверките на данъчните са общо 4 400, уточни Димитрова. Засечените нарушения са 345. Димитрова допълни, че инспекторите са събрали над 60 хиляди лева от длъжници, които реализират оборот, но не плащат вноските си към държавата. Парите са събрани направо от касите на обектите.


От началото на юли във Варненска област членовете на междуведомствения координационен център са извършили 2 990 проверки, допълни директорът на полицията в крайморския град комисар Даниел Пашов. Откритите нарушения са 254. По думите на Пашов най-честите са неиздаване на касови бонове, липса на здравни книжки на персонала или на категоризация на заведенията.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

Subscribe to THExperts бюлетин feed