На 18 и 19 март 2022 г. ще се проведе кулинарно събитие, единствено по рода си за България
Шестима легендарни готвачи ще гостуват в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Кулинарното събитие ще се състои на 18 и 19 март 2022 г. в ресторант Коме Прима.
Главният съветник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган подозира чуждестранни шеф-готвачи от кулинарни предавания по турската телевизия, че са шпиони, съобщи турският вестник "Хюриет дейли нюз".
Според Йигит Булут, който говори пред телевизия А Хабер, шеф-готвачите събират разузнавателна информация при пътуванията си в различни окръзи на Турция.
Културата на храненето винаги е била израз на културната идентичност. През последните години обаче изкуството на гастрономията се промени толкова много, че промени и отношението към храната: от какви продукти е приготвена, какъв е произходът им, доколко са полезни за здравето и не на последно място – кой е приготвил храната. Топ-готвачите излязоха на авансцената и вече не се крият в кухнята. Днес шефове-знаменитости пишат книги, участват в телевизионни шоута, дават интервюта, стават част от рекламните кампании на производители на най-различни продукти. Затова не е учудващо, че се превръщат и в основна атракция на едно събитие. Те демонстрират уменията и изкуството си, привличайки вниманието на участниците в събитието.
Пълният текст на статията е достъпен за абонати на THExperts
За четвърта поредна година традиционният фестивал на гурме културата у нас Chivas Gourmet Salon събра любители на изисканите храни и напитки. Над 1000 фена на изкуството на готвенето посетиха презентациите на едни от най-добрите и популярни майстор-готвачи у нас и се запознаха с най-новото във висшата мода в кулинарията.
Четирима звездни готвачи от четири страни под ръководството на главния готвач на века на Австрия обещават да превърнат лятото в четири алпийските хижи в областта Paznaun в Тирол в истинско откритие. Петото издание на "Кулинарната пътека Сейнт Джеймс 2013" насърчава устойчивия туризъм и показва, че селската алпийска кухня и изисканата кулинария не си противоречат един на друг, съобщиха от курорта.
Може ли топ-шеф да бъде милионер? Може, особено когато печели, съчетавайки готвенето с шоу бизнеса. Такъв извод се налага, когато прегледаме класацията на най-добре платените шефове в света, изготвена наскоро от списание Форбс. От какво идват приходите им? На първо място от телевизионни шоута, с които печелят пари и популярност.