Четирима звездни готвачи от четири страни под ръководството на главния готвач на века на Австрия обещават да превърнат лятото в четири алпийските хижи в областта Paznaun в Тирол в истинско откритие. Петото издание на "Кулинарната пътека Сейнт Джеймс 2013" насърчава устойчивия туризъм и показва, че селската алпийска кухня и изисканата кулинария не си противоречат един на друг, съобщиха от курорта.
От 7 юли до 21 септември 2013 г. туристи, планинси колоездачи и любители на кулинарното изкуство ще изпитат уникална комбинация от удоволствия. Под патронажа на главния готвач на века Екарт Витцигман и с координацията на местния герой Мартин Зиберер от Hotel Trofana Royal в Ишгл, четирима международни звездни готвачи ще създават кулинарни произведения от местни продукти. Те ще създадат ястия за лятното меню, които ще се използват в региона. По време на четири различни прехода туристите могат да се насладят на създадените менюта в стил „рустик“, които съответстват на атмосферата на планинската хижа.
Вече са известни имената на звездните готвачи - това лято ще се включат Otto Koch (Ресторант 181, Мюнхен, Германия), Кристоф Coppens (Restaurant Apriori, Haaltert, Белгия), Rik Jansma (Restaurant Basiliek, Harderwijk, Холандия) и Gian Paolo Raschi (Restaurant Guido, Rimini , Италия).
Всичко започва на 7 юли, когато четиримата шефове ще представят създадените от тях ястия в хижата Jamtal hut. Преди да се завърнат в обичайната за тях атмосфера, те ще споделят идеите си за висока кухня, базирана върху традиционните ястия на региона.
Туристите, които ще се присъединят към събитието, ще могат не само да дегустират нови ястия, но и да занесат у дома рецептите на новата алпийска кухня.