07 Окт. 2022

Вие сте тук

Шестима топ-готвачи ще гостуват на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

01.02.2022
Снимка: 
Кемпински

 

На 18 и 19 март 2022 г. ще се проведе кулинарно събитие, единствено по рода си за България

 

Шестима легендарни готвачи ще гостуват в  Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Кулинарното събитие ще се състои на 18 и 19 март 2022 г.  в ресторант Коме Прима.

 

Шестимата кулинари, които притежават общо осем звезди Мишлен,  ще се представят с кулинарно шоу в откритата кухня на средиземноморския ресторант в луксозния хотел.

 

Французите Тиери Драпо, Жоел Сезари, Жан-Батист Натали, Ален Карон и Патрик Джефроа и испанецът Сержи Арола ще подготвят шестстепенно меню, като всеки от шестимата готвачи ще представи по едно ястие.

 

Вечерите на 18 и 19 март ще бъдат съчетани с френски и италиански вина и шампанско. На 19 март някои от звездите ще пренесат кулинарното шоу в ресторант VIP Room, намиращ се на Бъндеришка поляна.

 

В кухнята на Тиери Драпо, родом от Вандея, преобладават ястия от регионите на Франция, които той често посещава. Тиери притежава ресторант и хотел с две Мишлен звезди в Сент Сюлпис-льо-Вердон.

 

Главен готвач и собственик на хотел-ресторант La Chaumière във френския град Дол, Жоел Сезари съчетава в своята кухня традиционни продукти, приготвени в модерен стил.

 

С богат международен опит и няколко впечатляващи референции, Жан-Батист Натали е известен като най-младия готвач, получил Мишлен звезда за своя ресторант Hostellerie La Montagne в Коломби-ле-Деу-Еглисес. Неговият стил е вдъхновен от дивата природа с неподправени аромати.

 

Прочут с креативната кухня в ресторанта си с две Мишлен звезди LAB By Sergi Arola в Синтра, шеф Сержи Арола се откроява на кулинарната сцена със страстта си към музиката. Той е китарист в испанска рок група и е известен още като „шеф рок звезда“.

 

Родом от Париж, Ален Карон е кулинарен експерт, живеещ в Нидерландия. Заедно със семейството си управлява ресторант и кафене – Café Caron и Petit Caron. Той е и автор на 15 готварски книги.

 

Шеф Патрик Джефроа ръководеше ресторант L’Hôtel de Carantec Patrick Jeffroy, за който получи две звезди Мишлен през 2002 г. Стилът му на готвене се описва като дързък и предизвикващ и съчетава новаторство и класицизъм в ястията.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed