29 Март 2024

Вие сте тук

Големи награди очакват участниците в БАЛКАНСКА КУЛИНАРНА КУПА

05.05.2015


Лидери в ресторантьорското и хотелско оборудване предоставят награди за съзтезателите

в международното кулинарно състезание

 

 

Значителен международен интерес регистрира първото издание на БАЛКАНСКА КУЛИНАРНА КУПА «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА». Две седмици преди състезанието местата за участие почти са запълнени. Своите документи са подали отбори и индивидуални състезатели от България, Румъния, Словакия, Сърбия, Македония и Черна гора.

 

Най-добрите майстори на кулинарното изкуство ще демонстрират своите умения за приготвяне на петстепенно меню, рибно меню и карвинг декорация, за да покажат спецификата приготвянето на храната в хотела.

 

Журито на състезанието ще е изцяло в международен състав. Представители на Сърбия, Словакия, Румъния и Турция ще оценяват професионализма на състезателите. В първата международна надпревара от подобен мащаб, на която страната ни ще бъде домакин, участниците ще могат да се наслаждават на работата си с професионалното кухненско оборудване от компанията ТОМЕКО и техния ДЕМОНСТРАЦИОНЕН РЕСТОРАНТ ShowHow. За перфектното приготвяне на ястията, както и за тяхното качество принос ще имат предоставените уреди от фирма ТИРОЛ – представител на FAGOR и MENU SYSTEM за България. Основен партньор и спонсор на БАЛКАНСКА КУЛИНАРНА КУПА е и представителят на VILLEROY&BOCH за България – компанията DOTEL. Всеки един ресторант се стреми да направи своите клиенти щастливи с професионалните порцеланови прибори на немската марка.

 

Победителите в надпреварата ще грабнат уникални награди – уреди и обзавеждане за професионалната кухня на единична стойност над 1000 лв. предоставени от компаниите спонсори. Всеки от състезателите ще си тръгне с пакет висококачествени подправки, осигурени от фирма КОТАНИ. Австрийската фабрика за подправки, най-старата в Европа е с фамилна история от 1881 г.. Тя е символ на качество и отличен  вкус, лидер в повече от 20 страни. КОТАНИ селектира и произвежда  билки и подправки от най-добрите места по света, гарантира както на своите крайни потребители, така и на професионалните клиенти  високи показатели, постоянно качество и вкус  на продуктите, модерна, красива  и практична опаковка , перфектна защита на  цвета и аромата, богат избор на моно и микс подправки, новости и развитие на асортимента, кулинарно вдъхновение и  страст.

 

Организаторите са помислили и за красотата – сред подаръците за всеки участник ще има и специални кремове за тяло с натуралният колаген INVENTIA ® - единственият на пазара, продукт, който съдържа най-важния колаген в немодифициран вид, идентичен с този, който по естествен начин присъства в човешкото тяло.

 

Международното кулинарно състезание ще се проведе от 15 до 17 май в MAJESTIC BEACH RESORT, Слънчев бряг. Събитието се осъществява с генералното партньорство на МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ и ще представи нови идеи и практики в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите. Организатори са БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО КАРВИНГ, КРОКМАЧ ЕООД и eventA Communications. Веселина Славчева – основател на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО КАРВИНГ е два пъти вице световен шампион и носител на 18 международни награди по карвинг, съдия клас „В“ в WACS (World Association of Chefs Societies) и посланникът на карвинг изкуството в България. КРОКМАЧ ЕООД е компания управлявана от Шеф Валери Нешов и се развива в областта на консултантска дейност в ресторантьорство и хотелиерство, издирване и опазване на автентични вкусове и продукти от България и Балканския полуостров, Шеф Нешов е и съсобственик в уютния столичен ресторант Преди10

 

Пълният регламент на за участие в БАЛКАНСКА КУЛИНАРНА КУПА е обявен на официалният сайт на състезанието - http://culinary-competition.com/

 

Повече информация следете на Facebook/ Balkan Culinary Competition

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed