За четвърта поредна година традиционният фестивал на гурме културата у нас Chivas Gourmet Salon събра любители на изисканите храни и напитки. Над 1000 фена на изкуството на готвенето посетиха презентациите на едни от най-добрите и популярни майстор-готвачи у нас и се запознаха с най-новото във висшата мода в кулинарията.
По време на тридневното събитие своите майсторски умения демонстрираха готвачи от най-добрите и изискани ресторанти в България. Жоро Иванов, президент на Евро-Ток България и главен готвач на Гранд хотел София, приготви по фантастичен начин бели трюфели, родно производство. Майстор-готвачите на ресторант „Чепишев“ Антон Дойчинов и Младен Григоров изкушиха с деликатеси като заешка терина с лешници и студен свински джолан с крем от чесън. Тънкостите на източната кухня разкриха шеф готвачите от японски ресторант Hamachi, индийски ресторант Taj Mahal и тайландски ресторант Blue Moon.
Четвъртият Chivas Gourmet Salon представи най-доброто от портфолиото на Chivas Regal, топ селекция български бутикови винарни, деликатеси като американско говеждо блек ангъс на ViVenda, риба и рибни деликатеси в навечерието на Никулден от фирма „Морски дар“.