Искате да предлагате в хотела или ресторанта си само сертифицирана биохрани, но не сте сигурни дали продукцията на даден производител отговаря на етиката „био“, поставен върху опаковката?
Зелени заведения ще подпомагат земеделските производители във Варненския регион. В северната ни морска столица ще бъдат отворени ресторанти, в които на гостите ще се предлагат ястия от биологично чисти продукти.
Овче сирене от с.Пелевун, вино от с.Поповец, Стамболовско, ядки, сусамов тахан и мед ще бъдат предложени за дегустации на бпо време на биопазар Узана поляна фест 2013, който ще се състои от 12 до 14 юли. Това са част от биопродуктите, които се произвеждат от компании, включени в мрежата Новото тракийско злато, съобщиха от проекта.
„Швейцария е известна с часовниците, Германия – с „Мерцедес“, а за България запазена марка трябва да станат чистите храни. Това е нашата ниша на световния пазар, защото човекът не може да оцелее без тях“. Това заяви доц.
Биологичен мед, зърно, вино и други продукти ще представи регион от Източните Родопи на 22-то издание на Международната селскостопанска изложба АГРА, съобщиха от "Новото тракийско злато" (НТЗ). Изложението ще се състои от 5 до 9 март 2013 г. в Пловдив.
Все повече хора избират биопродукти, при това не само в дома си. Затова не е учудващо, че те присъстват и в заведенията за обществено хранене. В света биопродукти можем да открием не само в ресторанти, но и в училищата, детските градини и болниците. Затова не е учудващо, че темата за храненето е една от централните в провеждащото се от 13 до 16 февруари изложение Биофах в Нюрнберг, което е водещо в света за биопродукти.
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов почерпи с българска баница със сирене федералния министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия Илзе Айгнер.
Биопроизводство и биопродукти за втора поредна година ще са акцент в българското участие на най- представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия.
По подобие на други европейски столици, скоро и София ще се сдобие с фермерски пазар. Очакванията са той да заработи до края на септември и на него да се предлагат биопродукти. Това съобщи пред журналисти Албена Симеонова - производител на биоземеделски продукти и представител на Фондация за околна среда и земеделие.