23 Окт. 2020

Вие сте тук

Представяме биопродукти на Зелената седмица в Берлин

17.01.2013

Биопроизводство и биопродукти за втора поредна година ще са акцент в българското участие на най- представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия.

 

В биосекцията на българския щанд посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на Асоциацията на биопроизводителите в България. Те ще се представят с печена белена капия, консервирана, лютеница, пукани люти чушлета, пшеница, брашно, трици, слънчогледово олио; винен оцет, биологично вино, биологичен сок от арония, сладка и  други.

 

Родните производители ще предложат още и традиционни продукти, като бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти.

 

Щандът тази  година е разположен на централно място, с площ от 140 кв.м, максимално отворен от всички страни, предоставящ възможност за контакт с посетителите.  

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще откриe българския щанд, съобщиха от министерството.  Очаква се щандът да бъде посетен и от федералният министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия г-жа Илзе Айгнер.

 

Изложението ще отвори врати от 18 до 27 януари 2013 г., като традиционно се посещава от над 900 хиляди посетители.  

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed