22 Ноем. 2024

Вие сте тук

съвети

Как да си купим по-евтини самолетни билети за празниците

Български

Категории: 
ТуризъмАвиотранспорт

Осъвременяване на фитнеса в хотела

Български

 

8 идеи как да го направите по-печеливш

 

Модата си е мода. Днес хората говорят за нещо, утре го забравят само за да си спомнят за него отново други ден.

 

Преди по-малко от десетина години фитнесът в хотела бе на гребена на вълната, след което бе незаслужено забравен – дали защото инвестициите за ъпгрейда му са значителни, дали защото хотелиерите са пренасочили вниманието си към други теми, дали заради разочарованието, че инвестицията не носи необходимия приход…

 

Каквато и да е причината, днес фитнесът в хотела отново се превръща в коментирана тема, донякъде заради всеобщото внимание към здравословния начин на живот и стремежа на хората да поддържат тялото и здравето си във форма.

Един от американските гуру в областта на хотелиерството  - Лари Могелонски, дава съвети как да печелите повече от фитнес-залата в хотела.

 




1. Треньорът има значение

Както във всяка област на живота, и тук големите имена привличат. Ако е правилна максимата, че персоналът е движещата сила на хотела, и тук треньорите формират ядрото на фитнес операциите. Те трябва да бъдат внимателни, знаещи и с персонифицирано отношение към клиентите. Те трябва да са достъпни за всички - не само за тези, които са си записали час. Те трябва да помнят имена, последните разговори и какви  притеснения са имали хората.

 

Пълният текст на статията е достъпен за абонати на THExperts

 

Категории: 
ХотелиМаркетинг и продажби

Какво не трябва да правим в Италия

Български

Всеки знае, че в Италия ще може да се наслади на местната кухня, на невероятната култура и изкуство, великолепната култура и изключителните вина. Но знаем ли какво не бива да правим в Италия?

 

Категории: 
ТуризъмДестинации

Тайните на бюджетното пътуване до САЩ

Български

Екатерина Геловска

 

Може ли пътуването да САЩ да е бюджетно? Може, казва  Емили Уолман, един от издателите на Lonely Planet.   Тя бе в София за изложението „Открий Америка“  и сподели за читателите на THExperts няколко съвета, които ще ви спестят средства при пътуването.

Уейнс Колинс – кралят на коктейлите

Български

Владимир Казасов

 

Wayne Collins e считан от много хора в алкохолната индустрия за един от най-интелигентните, иновативни и новаторски изявяващи се бармани в днешно време.
Започва кариерата си като барман през 1990 г. и работи в Обединеното Кралство, Европа, САЩ, Япония и Австралия. Отваря нови барове, консултира за създаването на коктейли, организира обучения и изложби.


Wayne Collins е ключова фигура по време на бума на баровете през 90-те години на XX век в Лондон. Той отваря и работи в много от луксозните заведения, които печелят редица награди, което допринася за неговото избиране за посланик и стилист на напитки за различни световноизвестни марки алкохол.


В момента работи за световния гигант Beam Global и The Edrington Group. Той разработва и оглавява тяхната програма ‘Mixxit’ за обучение и трейнинг на бармани.

Като световен посланик на програмата „Mixxit” той е ключова фигура в разработването на висококачествените марки от тяхното портфолио, като непрекъснато тренира и вдъхновява бармани по целия свят.


През последните 10 години той разработва иновативна програма за обучение, за да насърчава барманите по цял свят да подобрят и повишат собствените си умения.


Международната преса му дава престижната титла  “British Cocktail Royalty”.

 

Той бе любезен да отговори на въпроси на THExperts.

 

 

THExperts: Как според Вас трябва да се подберат уискитата в един бар? Каква е разликата в селекцията при различните по тип и ценова категория заведения?

 

Уейн Колинс: Ако имате бар в ресторант, трябва да се стремите да подберете висококачествено уиски и да го позиционирате заедно с премиум коняк например. Според мен е добре в един хубав ресторант да има количка със селекция от най-добрите напитки – уиски, коняк, бърбън и т.н.  

 

Интервюто е част от съдържанието на бр.8/THExperts. За да го прочетете, трябва да сте абонат на изданието.

 

Категории: 
Food's GuideНовини

Пица и паста - уроците на Джани Лонго

Български

Няколко млади готвачи се докоснаха до автентичната кулинария на Ботуша с майсторски клас на италианският шеф Джани Лонго, който представи в София тайни на типични италиански ястия пред българските си колеги. На серия семинари пред готвачи и ученици от Софийската гимназия по туризъм той сподели тънкостите на истинската пица и паста. Спонсор на презентациите е компания Asis, която е вносител на широка гама от италиански продукти, а обучението се проведе в Метро Академия.

Категории: 
Food's GuideСъвети

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed