19 Апр. 2024

Вие сте тук

Как да си купим по-евтини самолетни билети за празниците

01.09.2015

 

Първият есенен ден може и да не ви се струва най-подходящ да започнем да мислим за празниците в края на годината, но нови данни на priceline.com показват, че периодът до средата на октомври е всъщност идеален за пътувания, тъй като именно тогава можете да откриете най-добрата селекция на полети и да изберете най-атрактивните тарифи. За да помогне на потребителите да открият най-добрите оферти, Priceline.com, лидер в онлайн и мобилните пътувания и част от Priceline Group, е подбрала най-добрите дни за полети и съвети за  предстоящите коледни и новогодишни празници.
 
"Като цяло самолетните билети  тази година са по-евтини, отколкото през миналата", коментира анализаторът на priceline.com Браян Ек.  Въпреки това, според него, тенденцията може да се промени  по всяко време и затова той съветва пътуващите да резервират възможно най-рано билетите си и да подберат няколко алтернативни дати за пътуване.
 

Може да не празнувате Деня на Благодарността, но със сигурност трябва да се съобразите с факта, че именно за този ден хиляди американци са готови да пропътуват хиляди километри, за да посрещнат празника със своите близки. Затова и самолетните билети за този период в рамките на американския континент ще са значително по-скъпи. Ако ви се налага да пътувате в САЩ, можете да намерите най-добри тарифи, ако търсите билети за 19 ноември или изчкате да дойде първия ден на декември. Най-скъпи ще са билетите на онези, които планират да пътуват в уикенда преди празника – на 21 и 22 ноември или в Деня на Благодарността 25 ноември, който е традиционно най-скъпият по отношение на самолетните билети. Тогава самолетните билети може да излязат по-скъпи 2,5 до 3 пъти.
  
В същото време Коледа се пада в петък тази година.  Експертите очакват полетите да са по-скъпи през уикенда преди празника (19 и 20 декември),  на 23-ти декември и през уикенда след Коледа (26 и 27 декември). Като най-добри дни за пътуване преди Коледа те прогнозират  21, 22 и 24 декември, а  като най-добри дни за връщане посочват тези между 28  и 31 декември.
 


 Ето и няколко съвета как да пътувате по-етино:

 
• Изберете часове на деня, които обикновено са по-малко търсени.  Най-изгодни са билетите за ранните сутрешни полети  (между 5 и 7 часа) или късно вечер (след 20:00). В средата на деня (от 11 часа до 16:00) обикновено е малко по-скъпо, но все пак могат да се намерят билети на разумна цена. Най-скъпи са пиковите часове за бизнес пътуване (от 8 до 10 ч и от 17 до 19 ч).


• Ако резервирате онлайн, може да спестите значителни суми за самолетни билети.

 

• Изпратете коледните подаръци, вместо да ги носите със себе си. Подаръците за любими хора може да означават допълнителни такси за багаж, да не говорим за неудобствата, свързани със сигурността на полетите и скенирането на ръчния багаж. Изпратете ги предварително, за да сте сигурни, че ще пристигнат навреме за празничния ден.  

 

• Претеглете и измерете багажа си. Проверете какви са изискванията на вашата авиокомпания за чекиран и ръчен багаж, за да се уверите, че няма да се наложи да плащате допълнителни такси. Не забравяйте и че таксата свръхбагаж се плаща отделно за отиване и връщане.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed