19 Апр. 2024

Вие сте тук

Уейнс Колинс – кралят на коктейлите

The full content of this page is available to premium users only.

Владимир Казасов

 

Wayne Collins e считан от много хора в алкохолната индустрия за един от най-интелигентните, иновативни и новаторски изявяващи се бармани в днешно време.
Започва кариерата си като барман през 1990 г. и работи в Обединеното Кралство, Европа, САЩ, Япония и Австралия. Отваря нови барове, консултира за създаването на коктейли, организира обучения и изложби.


Wayne Collins е ключова фигура по време на бума на баровете през 90-те години на XX век в Лондон. Той отваря и работи в много от луксозните заведения, които печелят редица награди, което допринася за неговото избиране за посланик и стилист на напитки за различни световноизвестни марки алкохол.


В момента работи за световния гигант Beam Global и The Edrington Group. Той разработва и оглавява тяхната програма ‘Mixxit’ за обучение и трейнинг на бармани.

Като световен посланик на програмата „Mixxit” той е ключова фигура в разработването на висококачествените марки от тяхното портфолио, като непрекъснато тренира и вдъхновява бармани по целия свят.


През последните 10 години той разработва иновативна програма за обучение, за да насърчава барманите по цял свят да подобрят и повишат собствените си умения.


Международната преса му дава престижната титла  “British Cocktail Royalty”.

 

Той бе любезен да отговори на въпроси на THExperts.

 

 

THExperts: Как според Вас трябва да се подберат уискитата в един бар? Каква е разликата в селекцията при различните по тип и ценова категория заведения?

 

Уейн Колинс: Ако имате бар в ресторант, трябва да се стремите да подберете висококачествено уиски и да го позиционирате заедно с премиум коняк например. Според мен е добре в един хубав ресторант да има количка със селекция от най-добрите напитки – уиски, коняк, бърбън и т.н.  

 

Интервюто е част от съдържанието на бр.8/THExperts. За да го прочетете, трябва да сте абонат на изданието.

 

Категории: 
Food's GuideНовини

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed