22 Дек. 2024

Вие сте тук

Евро-Ток

Да изядеш книгата с кориците*

Български

В случая с известния испански шеф Фиро Васкес  „да изядеш книгата с кориците“ съвсем не е метафора. Първата му книга, издадена съвместно с Института „Сервантес“ в Испания, е ядлив вариант на "Дон Кихот".  

 

Категории: 
Food's GuideНовини

Трима популярни испански шеф готвачи пристигат в България

Български

След успеха на първите две издания Евро-Ток България организира  Кулинарен форум “Концепции 2013”,  посветен на Испанската кухня.

 

Категории: 
Food's GuideНовини

Деца се учат да се хранят здравословно навръх Хелоуин

Български

Тайните на здравословното хранене ще научат деца на възраст от 6 до 10 години на специално парти по случай празника Вси Светии на 31 октомври. Чрез различни игри те ще се запознаят с основните правила, които ще им бъдат разкрити от професионални готвачи. Инициативата е на комплекс Te Quiero и училище „Светлина“ и е подкрепена от Евро-Ток България, член на Европейската кулинарна асоциация, официален консултант на ЕК в областта на храните и здравословното хранене.

Категории: 
Food's Guide

Възпитаник на професионален център във Варна спечели кулинарно състезание

Български

Никола Караманов, възпитаник на Центъра за професионално обучение (ЦПО) „ЗЛАТАНИ“  в гр. Варна стана победител в Национално състезание между лицензираните професионални центрове, обучаващи по професия „готвач“.  На второ място бе класиран Анастас Георгиев, чиято професионална подготовка е преминала в ЦПО „ПРОТУР 95“ – гр.  Пловдив. Той получи и наградата за креативност на журито. Трети остана Радослав Йорданов от ЦПО  Академия пет звезди, гр. София.

Категории: 
ЗаведенияНовини

Подготвят се стандарти за професия "готвач"

Български

 

В момента се разработват нови стандарти за професия „Готвач“.  Това съобщи Магдалена Станулова, експерт в Министерството на образованието, по време на кръгла маса по въпросите на образованието в кулинарията. Стандартите се разработват с помощта на консултанти от Германия и с участието на професионалисти в бранша. Идеята е да се подобри качеството на професионалното образование. Когато проектът е готов, той ще бъде качен на сайта на министерството за обсъждане от представителите на бранша.

Категории: 
ЗаведенияНовини

Възпитаници на центрове за професионално обучение ще премерят кулинарните си умения

Български

Евро-Ток България, Националната агенция за професионално образование и обучение, и Метро Академия организират днес първото за България Национално състезание между лицензираните професионални центрове, обучаващи по професия Готвач, съобщиха от асоциацията на готвачите. 

 

Категории: 
ЗаведенияНовини

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed