01 Май 2024

Вие сте тук

Трима популярни испански шеф готвачи пристигат в България

18.03.2013

След успеха на първите две издания Евро-Ток България организира  Кулинарен форум “Концепции 2013”,  посветен на Испанската кухня.

 

Третото издание на престижния Кулинарен форум “Концепции” ще се проведе на 21 и 22 март в Метро Академия, съобщи организаторът на проявата, асоциация Евро-Ток България.   Генерален  партньор на форума е  Метро Кеш и Кери България.

 

Форумът, в който ше участват трима популярни испански шеф готвачи, ще бъде посветен на модерната испанска кухня и ще бъде открит от  Роса Моро – Директор на Институт Сервантес.

 

Друг изключително важен акцент във форума ще бъде участието на млади български кулинари, притежаващи талант и висок професионализъм. Всеки от тях ще бъде презентиран от утвърден шеф-готвач.  Антонио Иванов ще бъде представен от шеф Ивайло Петков; Иван Иванов от Шеф Сидония Радева; Калоян Колев от шеф Робин  Вилереал, а Михаил Николов от шеф Ради Стамболов. По този начин Евро-Ток България ще обърне специално внимание върху младите професионалисти и възможностите за тяхното развитие.

 

Целта на кулинарния форум „Концепции”  е да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа,  професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки. Това събитие е и прекрасна възможност да се ползва огромния кулинарен опит на големите европейски Шеф-готвачи – една от основните цели на Евро-Ток Интернационал, посочват от асоциацията.

 

Испанските участници

 

Фиро Васкес  (www.firo.es) e  главен готвач и собственик на ресторант  “Оливар” www.el-olivar.es, който се намира в североизточния район на Мурсия, Испания.

 

Ресторантът му притежава едно слънце /звезда/ в пътеводителя на Репсол за 2011  г. и сертификат от Европейската централа EFQM за превъзходно качество. Член е на Евро-Ток Испания. Администратор на производството на зехтини в Морая, съучредител на Ордена на производителите на зехтини в Мурсия, Президент на Дружеството “Приятели на зехтин Екстра Върджин”, произвеждан в областта на Мурсия. Дълго време преподава Технология на хранене в Университета на Мурсия.

 

 

 

Серхио Перес започва своята кариера в престижния elBulli, след което продължава професионалния си път в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас, Хавай и др. Негово дело е популярната школа за обучение ChefsLab www.chefslab.com.  

 

 

 

Рубен Алварес (www.rubenalvarez.es) - шеф сладкар, трупа професионален опит в престижни ресторанти, като „Аула Чоковик“, собственост на  Рамон Морато, „Мас д’Осор“, собственост на Нанду Хубани и др. В своята работа отделя специално внимание на вълнуващия свят на шоколада.

 

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed