25 Апр. 2024

Вие сте тук

Деца се учат да се хранят здравословно навръх Хелоуин

28.10.2012

Тайните на здравословното хранене ще научат деца на възраст от 6 до 10 години на специално парти по случай празника Вси Светии на 31 октомври. Чрез различни игри те ще се запознаят с основните правила, които ще им бъдат разкрити от професионални готвачи. Инициативата е на комплекс Te Quiero и училище „Светлина“ и е подкрепена от Евро-Ток България, член на Европейската кулинарна асоциация, официален консултант на ЕК в областта на храните и здравословното хранене.

 

Те ще съчетаят полезното с приятното, като сами се погрижат за цялата украса за Хелоуин в комплекс „Te Quiero“, след което  с помощта на стриктните инструкции на професионални готвачи ще се учат да приготвят различни блюда, включени в здравословната средиземноморска диета и ще получат ценни съвети за балансирано и разделното хранене.

 

Всички присъстващи ще станат свидетели на демонстрация на азотно приготвяне на сладолед – особено атрактивна технология, при която се прави шоково замразяване на –минус 196 градуса. Температурата на получения сладолед е от -8 до - 11 градуса. Така учениците ще видят приложени на практика законите на физиката.

 

Забавлявайки се по време на празненството, децата неусетно ще усвоят познания и в областта на етикецията, маниери и цялостна култура на храненето, убедени са от Евро-Ток България.

 

Хелоун парти с образователна цел се осъществява за втора поредна година по инициатива на училище „Светлина“ и комплекс  „Te Quiero“.

 

Официални гости на събитието ще бъдат Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието към МОН за София,  Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“ и д-р Антон Генов, директор на Областна дирекция по безопасност на храните за София-град.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed