В момента се разработват нови стандарти за професия „Готвач“. Това съобщи Магдалена Станулова, експерт в Министерството на образованието, по време на кръгла маса по въпросите на образованието в кулинарията. Стандартите се разработват с помощта на консултанти от Германия и с участието на професионалисти в бранша. Идеята е да се подобри качеството на професионалното образование. Когато проектът е готов, той ще бъде качен на сайта на министерството за обсъждане от представителите на бранша.
Дискусията бе организирана от Евро-Ток България и Националната агенция за професионално образование и обучение с подкрепата на Метро Академия.
В кръглата маса взеха участие държавни експерти, създаващи политиките в сектора, водещи български кулинари, ръководители на ЦПО, ръководители в ХоРеКа сектора, както и участниците в състезанието, които не са в състезателен модул в този период.