18 Апр. 2024

Вие сте тук

Възпитаници на центрове за професионално обучение ще премерят кулинарните си умения

05.10.2012

Евро-Ток България, Националната агенция за професионално образование и обучение, и Метро Академия организират днес първото за България Национално състезание между лицензираните професионални центрове, обучаващи по професия Готвач, съобщиха от асоциацията на готвачите. 

 

Уникално за България, то ще се проведе в изключително професионална среда и ще бъде журирано изцяло от чуждестранни шеф-готвачи. Това първо по рода си състезание има за цел да покаже ролята на Центровете за професионално обучение при квалификацията на кадрите в кулинарния сектор и да привлече  общественото внимание върху кулинарното изкуство и възможностите за обучение в този сегмент.

 

В състезанието ще вземат участие кулинари, преминали обучение в  Професионални центрове от различни региони на страната. Разделени в групи по 8, всеки от състезателите ще разполага с индивидуално работно място и с осигурен персонален асистент. Всички  състезатели ще разполагат с еднакъв набор от продукти, като ще имат възможността да проявят своята индивидуалност и креативност.

 

В рамките на състезанието  ще бъде организирана Кръгла маса  на тема “Възможности и перспективи за развитие на професионалистите в кулинарията”. В дискусията ще вземат участие държавни експерти, създаващи политиките в сектора, водещи български кулинари, ръководители на ЦПО, ръководители в ХоРеКа сектора, както и участниците в състезанието, които не са в състезателен модул в този период.

 

 

 

Това кулинарно състезание и съпътстващата го Кръгла маса са още една стойностна крачка към развитието на Кулинарното изкуство в България.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed