28 Ян. 2023

Вие сте тук

Сайтът, който продава: задължителните елементи

The full content of this page is available to premium users only.

Направо е учудващо, колко пари са готови да похарчат хората, само и само, за да създадат абсолютно безполезен сайт. Като започнем с дизайна за хиляди евро и завършим с хиляди страници съдържание с объркана навигация, необновявани с месеци раздели за новини, празни форуми, неработещи чатове и пр.

 

THExperts се обърна към експерт, според когото сайтът трябва да бъде лаконичен. Той трябва да предоставя на потребителя само онази информация и възможности, които в крайна сметка ще доведат до продажба.

 

Кои все пак са задължителните елементи на уебсайта на хотела? Ето няколко основни според Мартин Солър, вицепрезидент маркетинг и продажби в консултантската компания  WIHP.

 

1. Данни за контакт

Те трябва винаги да са актуални – като се промени телефонът, той веднага трябва да се коригира и на сайта! Данните за контакт трябва да се виждат от всяка страница на сайта. На някои хотелски сайтове след натискането на бутона „за контакт“ посетителят бива препращан към форма за запитване, която трябва да попълни. Често ли получавате запитвания по този начин? Сигурен съм, че не, защото клиентът не обича подобна форма на контакт, показват проучвания. Ясен е мотивът за създаването на такава форма, но тя определено не е работеща и вместо да привлича клиенти, ги отблъсква. Затова по-добре е да приемете риска за излишен спам, отколкото да загубите потенциални гости, които са предпочели да се свържат с хотел, който е оставил имейла си на видно място.

 

Пълният текст на статията е достъпен само за абонати на THExperts

 

Категории: 
ХотелиТехнологии и IT

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed