19 Апр. 2024

Вие сте тук

Как малките хотели могат да повишат лоялността на клиентите си

The full content of this page is available to premium users only.

Обикновено се смята, че лоялността е прерогатива на големите хотели и на хотелските вериги. Програми за лоялност с най- разнообразни бонуси и привилегии, комбиниране с търговски марки и авиокомпании е нещо, което могат да си позволят само големите.

 

Дойде обаче времето и малките хотелиери да се замислят как да спечелят лоялни клиенти. Малки семейни хотели, предлагащи нощувка със закуска, ферми,  предлагащи селски туризъм, къщи за гости, бутикови хотели – всички могат да се възползват от феномена „лоялност“, който в днешно време е на изчезване.

 

Съвременният турист е различен от онзи, който идваше в хотелите преди десетина години. Днес той знае какво иска и търси, залага на най-добро съотношение между цена и качество, има висока техническа грамотност и е много предпазлив по отношение на ценовите стратегии на хотелиерите. Същевременно той е недоверчив по отношение на най-ниската цена и се отнася скептично към подобни оферти. Дори получавайки най-добрата цена, гостът пак очаква качествен сервиз.

 

 

Пълният текст на статията е достъпен за абонати на THExperts

Категории: 
ХотелиМаркетинг и продажби

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed