Над 115 хиляди туристи са посетили през 2013 г. музеите в Плевен, Пордим и Гривица, свързани с Руско-турската освободителна война /1877-78/, съобщи БТА, позовавайки се на данни на дирекция "Военноисторически музеи" в областния град. Според тях броят на посетителите е намалял с 10391 в сравнение с 2012 г.
Близо четвърт милион туристи са посетили историческите обекти във Велико Търново през изминалите шест месеца, съобщиха от Регионалния исторически музей. Те са с около 135 000 повече, отколкото през същия период на миналата година.
Какви ще са тенденциите в храненето през 2013 г.? Експертите от две международни консултантски компании в областта на ресторантьорството - Baum & Whiteman и Sterling-Rice Group, разкриват в подробен доклад какво да очакват хотелиерите и ресторантьорите през следващата година и как да отговорят на променящото се потребителско търсене в условията на продължаваща рецесия.
А че то се променя бързо и непредсказуемо, няма съмнение. Много от онова, което е било модерно през 2012 г., ще е напълно забравено, други тенденции ще затвърдят позициите си от последните 2-3 години.
1. По-здравословни менюта
Стремежът към здравословно хранене сред клиентите налага своя отпечатък върху кухнята на ресторантите. Готвачите променят навиците си и заместват маслото и бекона с по-леки съставки. Резултатът е по-здравословна, но и по-вкусна храна.
Статията е част от съдържанието на бр.9-10 на THExperts и е достъпна само за абонати.