03 Май 2024

Вие сте тук

Защо ъпселът е важен?

The full content of this page is available to premium users only.

Лиора Ланц, Дженифър Койл

 

Важността на ъпселинга на рецепция се увеличава през последните години до голяма степен, благодарение на променящите се методи на резервиране на стаите в хотела. Една добре управлявана ъпселинг програма може да е от полза за всички страни, въвлечени в процеса, ако се осъществи правилно.

 

Нарасналата популярност на онлайн резервациите - чрез посредник в мрежата, чрез уебсайта на хотела или туроператор, означава, че служителят на рецепция често е първият човек в хотела, който извършва комуникация очи в очи с госта, създавайки неговото първо впечатление. Тази тенденция предоставя на фронтдеска възможност да стане част от отдел „Продажби“, като продава, ъпгрейдва (ъпселва) стаи на гостите при пристигането им. Ъпселингът позволява на хотела да увеличи максимално приходите от заети стаи или средната дневна цена на стая (ADR, average daily rate).

 

Процесът на продажба и ъпгрейд може да облагодетелства хотела, рецепциониста и госта, а ако на място е създадена качествена система. Ползата за хотела включва по-висока удовлетвореност на госта и по-висок приход/ADR.

 

Проактивният ъпселинг може да повлияе значително върху крайните резултати, независимо от това колко е голям хотелът.

 

Статията е част от бр.9-10/2012 г. и е достъпна само за абонати на THExperts

Категории: 
Хотели

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed