25 Апр. 2024

Вие сте тук

Рекламата: извън стандарта

The full content of this page is available to premium users only.

Ambient media — отличен  начин да заявите за себе си, без да харчите излишно

 

Павел Гончаров,  Давид Басов

Авторите са  управляващи партньори на студио за брандинг и експерти в областта на b-2-b-коммуникациите и бранд-консултинга/

 

 

Рекламата на услугите на заведенията за хранене става все повече, но резултатът често не оправдава очакванията. От година на година собствениците на ресторанти и кафенета са принудени да увеличават рекламния си бюджет, като същевременно получават все по-ниски резултати. Едно от решенията в подобна ситуация може да е използването на ambient media — инструмент, който съвсем не е нов, но който заслужава внимание в контекста на промотирането на предприятията от хорека сектора.  

Ambient media: наръчник за приложение

Първото, до което обикновено прибягват собствениците на ресторанти, за да увеличат броя на посетителите,  е рекламата. Има огромен брой видове, формати и начине за реклама – от листовки, които пощальоните не устяват да вложат в пощенските кутии или рекламни агенти да разлепят на различни места, до клиповете, излъчвани по телевизията.   Но главният получател на съобщенията – потребителят – прави съвсем не онова, което е нужно на рекламодателя. Когато види реклама по телевизията, той превключва канала или отива да си стопли чайника; листовките веднага биват изхвърлени в кофата за боклук; от досадните промоутъри никой не се интересува,  а гланцовите списания само  карат читателя по-бързо да прелисти страницата.

Рекламистите дори измислиха   «правило 3033»: всеки ден виждаме 3000 съобщения, обръщаме внимание на 30 и запомняме едва 3.

Как да се преборим с медийното претоварване, да преодолеем рекламния шум и да накараме хората да обърнат внимание именно на нашетопослание и точно него да го запомнят?  На помощ идва ambient media — медианосители  за онези, които предпочитат умните инвестиции за популяризиране на бранда.

 

За да прочетете пълния текст на статията, трябва да сте абонати на THExperts. Как да стане това, вижте тук


Категории: 
ЗаведенияНовини

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed