27 Апр. 2024

Вие сте тук

Интерфуд& Дринк, Месомания, Светът на млякото, БУЛПЕК, Салон на виното

18.10.2012

Стимул за В2В контакти с български и чуждестранни компании от хранителната индустрия

 

Пазарът на храни и напитки е динамичен и предлага изобилие от продукти – традиционни, емблематични или включени в “менюто” на международната кухня.

 

Картината, събрана на едно място, показват специализираните изложби ИНТЕРФУД & ДРИНК, МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО. Времето е от 7 до 10 ноември 2012 г., а мястото - Интер Експо Център (ИЕЦ) – София. Четири изложбени зали ще представят едни от най-добрите храни, напитки, опаковки, машини и технологии.

 

Български и чуждестранни фирми ще покажат еталона на родната си индустрия, нов асортимент продукти, опаковки или предлагане на стоките. Италия, Унгария, Турция и Гърция планират колективно представяне на техни производители и търговци.

 

Производители, представители, доставчици и вносители предлагат богата гама от месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани и други храни, вина,спиртни, безалкохолни и други напитки.

 

Модерни машини, технологии, суровини и материали са във фокуса на много компании, които помагат за модерното и устойчиво развитие на хранителната индустрия. 

 

БИО ЗОНА и ЗОНА ”ДИЕТА & ФИТНЕС ще отговори на интереса на представителите на търговските обекти и потребителите към биопродуктите, диетичните и диабетичните храни. С уникални продукти Асоциацията на конвивиумите на SLOWFOODв Българияще насочивниманието и потребителската култура към признати за кулинарни съкровища храни. Колективното участие на Италия - SpazioItalia”, както и“Лаборатория за италиански вкус“ ще представят продукти и изкушения от италианската кухня.

 

Програмата на ИНТЕРФУД & ДРИНК, МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и САЛОН НА ВИНОТО предлага и редица В2В събития за всеки от основните браншове – срещи на месопреработвателите с авторитетни браншови организации (EBLEX и BPEX) от месната индустрия на Великобритания, посещение на бизнес делегация от Йордания, Унгаро-български бизнес форум, обучение на тема “Съчетание на вина с храни”, организирано от Българската асоциация на сомелиерите и ИЕЦ.

 

Дебют прави  Дефилето “Дизайнерски торти” на тема “Сватбени торти”, както и за първи път “Кетчуп класик” и “Конфитюр от рози” са в състезанието “Да преоткрием традицията”, организирано от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и др.

 

Изложителите се готвят за конкурса “Златен медал с диплом” за качествени готови храни, напитки и/или добавки. В ход е подготовката на традиционния Конкурс на потребителя.

 

По същото време в зали 5 и 6 ще се състои изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ. Паралелното провеждане на СИХРЕ и изложенията за храни и напитки ще бъде много полезно  както за деловите участници, така и за потребителите на продукти и услуги в двете направления.

 

Изложбите са отворени от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа, на 10 ноември – до 16.00 часа.

 

Повече информация на www.iec.bg

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed