21 Ноем. 2024

Вие сте тук

THExperts - your weekly guide to the hospitality business

ХОТЕЛИ

 

Гръцките хотели губят дневно до 50 хиляди резервации от чужбина

Гръцките хотели и туристически компании губят дневно до 50 хиляди резервации от чужбина, съобщи днес за в. "Прото тема" президентът на Асоциацията на гръцките туристически агенции СЕТЕ Андреас Андреадис, цитиран от ТАСС. Прочетете повече

 

 

Как малките хотели могат да повишат лоялността на клиентите си

Обикновено се смята, че лоялността е прерогатива на големите хотели и на хотелските вериги. Програми за лоялност с най- разнообразни бонуси и привилегии, комбиниране с търговски марки и авиокомпании е нещо, което могат да си позволят само големите. Прочетете повече

 

 

 

ТУРИЗЪМ

 

Разработва се инвестиционна карта на България в областта на туризма

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма. Вече са изпратени писма до общините, за да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори. Прочетете повече

 

 

Повече бизнес туристи са посетили България през май

Повече от 714 хил. чуждестранни туристи са посетили България през май 2015 г. Това е с 4% повече, отколкото през същия месец на миналата година, показват данни на Националния статистически институт. Прочетете повече

 

 

Профилът на пътуващия американец се променя

Няколко промени в навиците за пътуване на американците открива проучването за 2015 г. на MMGY Global, озаглавено "Портрет на американския турист". Той пътува повече на кратки дистанции и по-малко на големи разстояния. Само 45% се интересуват от далечните дестинации. Прочетете повече

 

 

РЕГИОНИ

 

Албена изнася череши за чужди пазари

Гостите на курорта „Албена“ могат да опитат череши, които се произвеждат в собствени градини. Ежедневно в заведенията на ваканционното селище се доставят прясно набрани плодове, съобщиха от комплекса. Прочетете повече

 

 

Музей на пеперудата откриват в Борино

Музей на пеперудата ще бъде най-новата туристическа атракция в Борино през това лято, съобщи БТА, позовавайки се на съобщение на от Общинската администрация. Прочетете повече

 

 

Експерти на ЮНЕСКО инспектират Белоградчик

Двама експерти на ЮНЕСКО са на работно посещение в Белоградчик, за да подготвят доклад за есенната сесия на ЮНЕСКО във Финландия за включването на "Геопарк Белоградчик" сред обектите със световно значение, съобщиха от пресслбужбата на кметство Белоградчик. Прочетете повече

 

 

 

ПРОЕКТИ

 

Небостъргач с формата на пирамида ще се строи в Париж               

Градският съвет на Париж одобри план за построяване на 180-метров небостъргач с пирамидална форма, но с плосък профил, в южния край на френската столица, предаде ТАСС. Проектното име на сградата е "Триъгълникът". Прочетете повече

 

 

 

БАЛКАНИ

 

Гърция твърди, че няма да има парични проблеми за чуждестранните туристи, МВнР предупреждава за възможни трудности

На фона на предупрежденията към чуждестранните туристи, които възнамеряват да посетят Гърция, Министерството на икономиката, инфраструктурата, мореплаването и туризма в Атина декларира, че те няма да изпитват финансови затруднения. Прочетете повече

 

 

14% повече туристи от началото на годината в Румъния

Румънските хотелиери отчетоха с 14% повече туристи от началото на годината, съобщи агенция Медиафакс, като се позова на данни на Националния институт по статистика. Прочетете повече

 

 

 

ЗАВЕДЕНИЯ

 

Пет правила за оптимизиране на разходите в ресторанта

Имате много гости, получавате добри приходи от ресторанта, но в крайна сметка печалбата остава ниска. Замисляли ли сте се каква е причината? Най-вероятно са високи не само приходите, но и разходите. От компания UnoDosTres смятат, че има доста пера, от които можете да направите икономии, но има и такива, от които не бива да пестите. Прочетете повече

 

 

 

ХРАНИ И НАПИТКИ

 

170 рецепти с кисело мляко в книгата на Илиан Илиев

Айрян, таратор, салата „Снежанка“, млечен сос… Ако не се сещате какво друго можете да сготвите с кисело мляко, просто отворете новата книга на Илиан Илиев ‘’Cooking with Yogurt’’. Кулинар, фотограф и преподавател в HRC Culinary Academy (водещото кулинарно училище в България и единствено в Европейския съюз с акредитация от ACF,Американската Кулинарна Федерация), той представи книгата си пред българска публика. Прочетете повече

 

 

Бразилски готвачи се обявиха срещу забраната на гъшия пастет

Готвачи в Бразилия се обявиха срещу забраната за производство и продажба на гъшия пастет, като поискаха върху него да бъде наложено вето, предаде Франс прес. Прочетете повече

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed