21 Ноем. 2024

Вие сте тук

Ексклузивно меню с бели трюфели в Кемпински Хотел Гранд Арена - Банско

25.09.2014

„Коме Прима” е единственият ресторант в региона, предлагащ редкия деликатес

 

За втора поредна година, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада гурме любителите с изтънчено кулинарно изкушение – ексклузивно меню с бели трюфели, съобщиха от хотела. От 24 октомври до 6 ноември в ресторант „Коме Прима” гостите ще могат да опитат подбрани гурме специалитети, подправени с най-скъпата съставка в света.

 

Белите трюфели представляват изключително ароматен вид гъби, които растат под земята, обикновено в корените на дърветата. Срещат се главно в околностите на град Алба в региона Пиемонт в северна Италия. Средата на месец октомври бележи началото на сезона на трюфелите. Тези ценни гъби се добиват с помощта на специално обучени кучета, които ги откриват, надушвайки уникалния им аромат. От всички видове трюфели белите са най-високо ценени и търсени на пазара.

 

„Миналата година за първи път въведохме менюто с бели трюфели по идея на италианския ни готвач Франческо Калоре, предлагайки на гостите ново кулинарно предизвикателство, вдъхновено от италианската кухня. След миналогодишния успех и положителните отзиви на гостите тази есен решихме да продължим традицията. Радвам се, че отново ще имаме възможност да приготвим специалитети с този  ароматен деликатес. Неговият вкус се съчетава изключително добре с доста продукти, което ни дава възможност да експериментираме с различни рецепти”, каза помощник главният готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско Никола Тодоров.

 

Ексклузивното меню предлага различни ястия, приготвени с бели трюфели, включително апетитни предястия, традиционна италианска паста, месни специалитети и изкусителен десерт. За стартер гостите ще избират между фондю от сирене „Фонтина” с бели Алба трюфели или телешко карпачо. Основните ястия включват Талиателе ала Албезе, Ризото с пармезан, пържени яйца и скалопини с млечно телешко. За десерт, гостите ще имат възможност да опитат ванилов сладолед с бели трюфели. Менюто също така се съчетава чудесно с изисканите италиански вина Бароло и Барбареско.

 

„С менюто от бели трюфели ние не само предлагаме автентични италиански специалитети, но и предоставяме неповторимо гурме изживяване за ценители, каквото не биха могли да изпитат никъде другаде в региона. Аз също съм на мнение, че този рядък деликатес има уникален аромат и определено си струва да се опита”, добави генералният мениджър Атанасиос Манос.

 

Ресторант „Коме Прима” разполага с „открита кухня”, където гостите могат да наблюдават приготвянето на храната от готвачите.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed