Пай от Карелия, пушена сьомга, паста, приготвена в пита пармезан и рунеберг пай са само част от ястията, които ще бъдат представени на фестивала „Вкусовете на Европа“, който ще се състои от 24 до 30 септември в НДК.
Партньор на фестивала е Евро-Ток България, съобщиха от асоциацията.
Гостите на фестивала ще могат да се запознаят с кухните на Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Гърция, Сърбия. Гост държави ще бъдат САЩ и Мексико.
Идеята на фестивала е да бъдат представени най-новите продукти и постижения на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост на европейските страни. От тях ще бъдат приготвени националникулинарни специалитети от майстори-готвачи от държавите-участници.
Посетителите ще могат да се запознаят със спецификата на съвременната кухня, както и с последните тенденции в производството, приготвянето и консумацията на екологични храни и напитки.