Най-голямото събитие в света, посветено на шоколада, ще се проведе в Париж от 28 октомври до 1 ноември 2022 г., съобщиха организаторите. Неговото 27-мо издание е предназначено както за професионалистите, така и за любителите на шоколада.
В рамките на събитието ще се състоят 4 големи конкурса за професионалисти, организиращи финала на салона: Международен трофей по френско сладкарство, Световни майстори на шоколада, Световно първенство по захарни изделия и Най-добър майстор на сладолед.
Световните майстори на шоколада ще бъдат оценявани от жури с председател Amaury Guichon, известен със своите шоколадови скулптури trompe l'oeil, Mondial des Arts Sucrés.
Престижната награда Trophée de la Pâtisserie française позволява на професионалисти и аматьори да защитят своите творения пред широката публика и жури от експерти. Доброто представяне на състезанието е добър трамплин за младите професионалисти в бранша.
Ще се състои и първото издание на Défi des Glaciers, където ще бъде избран най-добрият сладолед или сорбе за 2022 г.
В допълнение към тези изключителни събития публиката ще има възможността да преоткрие големите акценти на шоуто, които го направиха толкова успешно и популярно сред любителите на шоколада: модно ревю на шоколадови рокли, демонстрации на готвачи, откриване на страни производителки...